Home De diëtist Spreekuren Cursussen Vergoeding Stel een vraag Arts Links Contact

Cursussen

Voeding voor zwangeren

Samen met de verloskundigenpraktijken de Vlinder, Eva en de Zon verzorgt Sandra regelmatig een voorlichtingsbijeenkomst over gezonde leefstijl voor zwangeren.

Dit zijn de data voor 2016:

13 januari
16 maart
11 mei
13 september
16 november

Tijd: van 19:30 tot 21:30

Locatie:
TweeSteden Ziekenhuis Tilburg, Auditorium, Dr. Deelenlaan 5

Klik hier als u zich wilt aanmelden of meer informatie wenst.

ZwangerFit en Fitte Moeders

In de Reeshof geven we samen met de fysiotherapeut de cursussen ZwangerFit en Fitte Moeders.
Tijdens deze cursussen ben je op een gezellige manier actief bezig met je gezondheid en fitheid.
Tijdens deze cursus zal ik ook regelmatig aanwezig zijn om uitleg te geven over gezonde voeding voor jou tijdens de zwangerschap of als fitte moeder of voor je baby. Natuurlijk is er ook ruimte om jouw vragen te beantwoorden.

Voor meer informatie:

Informatie aanvragen over Zwangerfit
Link naar Fitte Moeders

Afvallen voor kinderen in groepsverband

In de Reeshof bieden we nu ook groepsbegeleiding voor kinderen met overgewicht! In deze cursus gaan we samen met u en uw kind werken aan een gezonde leefstijl en daarmee een gezond gewicht!

De kinderen gaan samen met de fysiotherapeut aan de slag om de conditie te verbeteren en op een leuke en gezellige manier met sport en beweging bezig te zijn. De dietist brengt samen met u en uw kind, het gebruikelijke eetpatroon in kaart gebracht en aan de hand daarvan maken we samen een plan.

Tevens bestaat de mogelijkheid om begeleid te worden door de kinderpsycholoog. De kosten worden meestal volledig of grotendeels vergoed via de zorgverzekeraar.

U kunt zich hier inschrijven of meer informatie aanvragen.

Beweeggroepen en Dalem Fit

Heeft u longklachten, reuma, artrose, carcinoom, hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas of osteoperose? Het verantwoord opbouwen van conditie, door juiste voeding en beweging, is dan extra van belang. Er wordt rekening gehouden met uw persoonlijke situatie.
Soms is het moeilijk beweging en een juist eetpatroon in te passen in uw dagelijks leven. En juist passende voeding en beweging hebben positieve invloed op kwaliteit van leven. Dalem Fit en Beweeggroepen zijn programma's waarin u samen met uw coach gaat werken aan een gezonde leefstijl.
 
U kunt zich hier aanmelden.
 

Team Oncologie Reeshof

Hulpverleners met kennis van zaken

De diagnose �kanker� heeft voor iedereen die het betreft enorme gevolgen. Er kunnen heel wat veranderingen optreden in uw leven. Door de ziekte zelf, maar ook door de behandeling van kanker.
Veranderingen bijvoorbeeld op lichamelijk gebied, zoals pijn, vermoeidheid, bewegingsbeperking, eetproblemen, onbedoelde gewichtstoename of juist gewichtsverlies.
Ook kunt u psychische problemen ondervinden, zoals gevoelens van angst, boosheid of depressie. Daarnaast kan de ziekte of behandeling van kanker gevolgen hebben op sociaal gebied, zoals in uw persoonlijke relatie, in sociale activiteiten of het uw werk.
Goede hulp is dan belangrijk, hulp die gericht is op een zo optimaal mogelijk functioneren. Hulpverlening ook die elkaar versterkt en waarbij de hulpverleners samenwerken. U kunt begeleid worden door ��n van ons maar afhankelijk van uw vraag ook door ��n de samenwerkingspartners. Uitbreiding van zorg wordt altijd vooraf besproken met uw huisarts of specialist.


Team Oncologie Reeshof is een gezamenlijk initiatief van:

Jos� Muijlwijk, di�tist Leefstijl en Dieet
Anne van de Ven, Fysio Dalem
Miriam Michels, psychologiepraktijk Focus

Workshops op scholen en BSO

Wij bieden ook leuke en interactieve workshops voor kinderen over gezonde voeding op scholen en buitenschoolse opvang.

Mocht u hierin interesse hebben, neem dan gerust contact met ons op.